Valgets kvaler: tegnefilm eller animasjon?

Hvis du vurderer å lage film med oss i Zoaring står du ovenfor et viktig spørsmål; Vil du ha tegnefilm eller animasjonsfilm? 

«Hva er forskjellen? Film er film.», tenker du kanskje. Men måten du formidler budskapet ditt på er nesten like viktig som budskapet i seg selv. 

Derfor har vi laget denne lille guiden som går gjennom forskjellene og fordelene med de ulike formatene. Håper du blir litt klokere! 

Tegnefilm: 

Tegnefilm, eller scribe, er selveste optimus prime når det gjelder forenkling. Dette er en håndtegnet tegnefilm som er ideell for å forklare komplekse ideer og prosesser på en effektiv og enkel måte. 

I en tegnefilm ser vi mens hånden tegner inn hver scene. Derfor er formatet ypperlig for å bygge opp en scene med flere ulike elementer – som forskjellige bilder, symboler og tekst. 

Tegnefilmformatet er supert å bruke i internkommunikasjon, enten du trenger film til opplæring av ansatte, endringprosesser, HMS, bedriftskultur og mye mer. Men, tegnefilm er også et effektivt kommunikasjonsmiddel hvis du ønsker å fortelle om bedriften din eller hvilke produkter og tjenester dere tilbyr. Bare sjekk ut disse filmene. 

Video: Haneseth gruppen

Video: Smartly individuell energimåling

Alle våre tegnefilmer blir laget in-house av profesjonelle illustratører med lang fartstid i bransjen. Hver illustratør har sin unike stil – du kan se et lite utvalg av dem her. 

Animasjon: 

Hovedforskjellen mellom animasjon og tegnefilm, er at i en animasjon skjer alt digitalt. Filmen blir ikke håndtegnet, så vi ser ikke hånden som tegner inn filmen. Derfor har animasjoner som regel et mer digitalt og moderne uttrykk. 

Vi lager mest animasjon til ekstern kommunikasjon, siden det er her man kjemper om målgruppens oppmerksomhet. Derfor er man helt avhengig av å skille seg ut fra mengden – både med innhold og det visuelle uttrykket. Vi er så heldige å ha noen utrolig dyktige animatører in-house som alle har sin helt unike stil. Denne stilen kan de tilpasse din bedrift, sånn at din animasjonsfilm blir den eneste av sitt slag. 

Animasjonsformatet er et nyttig verktøy hvis du ønsker å fortelle om din bedrift og hva dere har å tilby, eller for å få folk til å forstå de avanserte prosessene dere jobber med – noe disse filmene gjør: 

Video: IVAR Mekjarvik

Video: Klikk.com

Fortsatt litt usikker på hvilket format som passer best for deg? Ta kontakt med oss her, så kan vi komme frem til beste løsning sammen!

Er det noe du trenger å kommunisere?

Vi kan hjelpe deg med å formidle viktige og komplekse budskap gjennom animasjonsfilm på en klar, engasjerende og pedagogisk måte. Vi tar veldig gjerne en kjapp og uforpliktende prat med deg, enten du har et konkret kommunikasjonsbehov, eller en litt løsere idé som du trenger hjelp med å gi mer konkret form.