fbpx
Ilustrasjon av viktigheten av bruken av sosiale medier

Tips for Facebook: Hvordan promotere din forklaringsvideo?

Det er mange ting som spiller inn når vi måler suksessen av din videokampanje på Facebook. Innholdet ditt må representeres på en enkel og inkluderende måte. Forklaringsvideo er et fantastisk verktøy for å oppnå det første målet. Uansett hva slags innhold du velger så er det lurt å følge 20/80 regelen — bruk 20% av ressursene dine (tid, budsjett, innsats) på å skape innholdet, og 80% av ressursene dine på å promotere innholdet. Husk å være strategisk og konsistent når du poster.

Ved å laste opp en video på Facebook og stole på organisk rekkevidde, vil du ikke få  det engasjementet du vil ha. Facebook gir brukerne sine en mulighet til å sponse innleggene sine for å nå den riktige målgruppen.Derfor er et passende budsjett for å øke rekkevidden på innleggene dine det andre viktige elementet som gjør din kampanjen vellykket.

Å putte mye energi og penger i fengende innhold har heller ingen hensikt hvis du viser det til feil publikum. Facebook endrer stadig sin algoritme for å forbedre brukeropplevelsen. I dag jobber utviklere med å forsterke innholdet fra brukeres venner og familie, samtidig som de demper innlegg fra utgivere og varemerker. Derfor har målretting aldri vært viktigere. Når du booster en post er det viktig at du gjør det skikkelig. Invester tid og kreative ressurser på å lage en skreddersydd målgruppe for hver enkelt post.

Riktig lengde

Det er mye spekulasjoner rundt hvor lange Facebook-videoer skal være. Ifølge Hubspot er 1 minutt optimal lengde for en Facebook-video.

Videostørrelse

Hvis du lager en video som du planlegger å bruke i flere kanaler på sosiale medier, er det lurt å lage en spesifikk versjon av videoen for Facebook. De fleste Facebook tilhengere besøker tjenesten på mobiltelefonen og videoen burde derfor passe perfekt til skjermen. Et format på 1:1 fungerer best. Forskning tyder på at video i kvadratisk format overgår landskapsfilmer. Det kan også være smart å lage en vertikal video fordi Facebook viser nå større forhåndsvisninger for vertikale videoer i nyhetsfeeden for alle som ser på videoer på iOS og Android.

Square-vs-landscape

Last opp videoen din direkte til Facebook

I henhold til UX-prinsippene er det viktig at det tar færrest mulig steg for en bruker å nå ditt innhold. Derfor blir videoer som er lastet opp på Facebook mye mer effektive enn linker til YouTube og andre videoplattformer. En studie utført av Quintly viste at lokale videoer i gjennomsnitt har 109,67% bedre respons og 477,76% flere som deler sammenlignet med Youtube-videoer. Videoer som lastes opp direkte til Facebook har også 8 ganger flere kommentarer.

Kjærlighet ved første blikk

Pass på at du velger riktig miniatyrbilde når du laster opp videoen. Noen utgivere velger tilpassede miniatyrbilder for å tiltrekke seg brukernes oppmerksomhet.

Thumbnails

Tag andre sider

En annen måte å øke rekkevidden din på er å legge inn linker til eller merke andre relevante nettsider. Det kan være bidragsytere, kunder og andre personer du vil gjøre oppmerksom på videoen. Hvis du vil merke noen på Facebook, legger du ganske enkelt til «@»-symbolet før navnet på siden eller personen. Det vil dukke opp alternativer du kan velge mellom. Hvis du har mange bidragsytere, er det kanskje bedre å hoppe over tagging.Det er viktig å ikke overdrive!

Invitere andre til å like siden din

Facebook gir deg mulighet til å invitere folk som har likt innleggene dine til å like din Side. Alt du trenger å gjøre er å åpne posten, klikk på liker og invitere folk til å like Siden din. Selvfølgelig er dette mest effektivt rett etter at noen har likt innlegget ditt. Hvis du ikke kan gjøre det med en gang så er det viktig å ikke vente for lenge. Sørg for at det er noe du gjør jevnlig.

Hvis du ikke har gjort dette før så må du være litt forsiktig, ikke invitere alle samtidig  fordi Facebook vil tro at du er en bot, og invitasjonen din vil ikke gå gjennom.

Bruk analysene

Facebook lar deg analysere videoen din. Du kan få tilgang til statistikken ved å klikke på hvilken som helst video i Video-fanen på Facebook-siden din. Her er en liste over interessante analyser:

  • 10 sekunders visning: Antallet personer som så på videoen i 10 sekunder eller mer.
  • Gjennomsnittlig hvor lenge brukere så på din video
  • Innleggets engasjement: Totalt antall reaksjoner og kommentarer videoen din mottok på de opprinnelige og delte innleggene.

Andre forslag:

  • Facebook gir deg muligheten til å velge en video i stedet for Cover-bildet.
  • Bruk Video funksjonen for å vise frem ditt beste arbeid.
  • Sørg for at videoen din har en lettlest og spennende tittel og bildetekst med en direkte handling.
  • Bruk emojis – disse små symbolene skaper tanker og følelser som hjelper mottakeren med å forstå betydningen bedre.
  • Statistikken sier at 85% av mottakere ser på videoer uten å slå på lyden. Derfor er det smart å legge til undertekster eller bildetekster i videoen din.
  • Foreslå at mottakeren slår på lyden i teksten over videoen.

Vi vil gjerne høre fra deg!

Vår filosofi er at uansett hvor komplisert noe er – så kan det forenkles. Vi tar veldig gjerne en kjapp prat med deg, enten du har et konkret kommunikasjonsbehov, eller en litt løsere idé som du trenger hjelp med å gi mer konkret form.

Zoaring logo white small

I Zoaring hjelper vi deg å formidle ditt budskap slik at du blir forstått. Gjennom vår forenklingsprosess har vi hjulpet over 350 kunder å skape enkle, spennende og effektive historier.

Ta kontakt

contact@zoaring.com

Hospitalsgata 6
4006 Stavanger
Norge

Følg oss