fbpx
Digitalt møte

Intern kommunikasjon: mest effektive metoder 2018

En sterk bedriftskultur er en betydelig strategisk fordel og en viktig faktor for å drive frem din bedriftsvisjon. Det å utvikle og styrke arbeidskulturen i en bedrift er en langsiktig prosess som krever riktige verktøy og kanaler. Din visjon, dine verdier og mål burde kommuniseres på en enkel måte for at de ansatte skal kunne forstå og etterleve dem. Måten du velger å kommunisere dette på er like viktig som selve budskapet.

Starten på et nytt år er en fin tid til å reflektere over din bedrifts interne kommunikasjonsstrategi og finne nye måter å motivere og engasjere dine ansatte på. Metodene under vil hjelpe deg til å oppnå nettopp det.

1. Strategier og planlegging

Start med å stille deg selv noen grunnleggende spørsmål: Hvilken betydning har intern kommunikasjon for min bedrift? Hvilke verktøy og kanaler bruker jeg til intern kommunikasjon? Hva kan jeg forbedre? Hva vil jeg oppnå med disse endringene? Hvordan oppnår jeg målene mine? Når vil jeg se resultater?

Før du implementerer endringer i dine nåværende metoder burde du kunne svare på disse spørsmålene og deretter lage en kortsiktig og en langsiktig strategi. Dette vil gi deg et overblikk over hvor du er nå, hvor du ønsker å være og hvordan du kan deg dit.

2. Visualiser

Forskning viser at 65% av befolkningen lærer best visuelt, noe som betyr at de fleste av oss mottar informasjon bedre ved hjelp av visuelle verktøy. Visuelt materiale formidler informasjon på en effektiv måte og fører til at vi husker den over en lengre periode, i sammenligning med  verbale eller nedskrevne budskap. Derfor er bilder og videoer mer effektive enn lange e-poster med ren tekst.

Derfor burde du vurdere å bruke et visuelt verktøy — som en forklaringsvideo fra Zoaring — til å presentere din bedrifts visjon og verdier, onboarding av nye ansatte eller til å formidle endringer. Her er et eksempel på en forklaringsvideo vi lagde for Kartverket for å formidle betydningen av den nye IT-styringsmodellen.

3. Velg riktig kanaler

Moderne teknologi har ført til et mangfold av kanaler for intern kommunikasjon. Samtlige kanaler sikter etter å gjøre intern kommunikasjon mer effektivt og engasjerende. Her er noen av programvarene for intern kommunikasjon som din bedrift kan oppnå fordelaktige resultater fra:

  1. Ta i bruk programvaren Slack eller Telegram for chat-meldinger hvis du er ute etter et ekstremt trygt og sikkert verktøy.
  2. Samarbeidsplattformer som Workplace av Facebook og Google Hangouts
  3. Konferanse-apper. Prøv appear.in hvis Skype henger seg opp.

4. Gjør det underholdende

Tiden med kjedelige arbeidsdager er over. En nylig studie av PGi viser at 88% av millennials ønsker å jobbe i et “positivt og sosialt miljø.” En arbeidsplass burde være både moro og produktiv, og dette gjelder også når det kommer til intern kommunikasjon.

I Zoaring har vi en kanal i Slack som heter “random” hvor vi deler artige historier, hysteriske Youtube videoer og alt annet vi synes er underholdene.  På denne måten å letter vi  stemningen på kontoret og bygge sterke arbeidsforhold.

Et annet eksempel på hvordan du kan gjøre din interne kommunikasjon mer underholdene er ved å bruke scribe-videoer til å formidle et komplekst og ellers tørt tema. Forklaringsvideoene er enkle å forstå og huske for mottakeren.

5. Mål og analyser

Muligheten til å bryte ned resultater og analysere hvor suksessfull bedriften er kan være ekstremt fordelaktig for selskapets arbeidsetikk. Baser ansattes KPIer på det som har vært og er oppnådd så langt, trender, mål og utviklingen som må til for å oppnå dem. Det finnes en rekke ulike verktøy som hjelper deg visualisere effektiviteten av din utvikling som GeckoboardZoho ReportsKlipfolioGrow, etc.

6. Tilbakemeldinger

Tilbakemeldinger er ekstremt viktig. Det er en gave som kan være både vanskelig å gi og motta. Men ved å motta tilbakemeldinger jobber vi både mer tidseffektivt og kosteffektivt. Det gir oss mulighet til å vokse og utvikle oss. Du oppnår innsikt som er verdifull for å kunne utvikle dine evner til å møte en kunde sine behov.

Det er viktig å gi dine ansatte kanaler hvor de kan gi hverandre tilbakemeldinger — et forum, en samarbeidsplattform, en programvare for meldinger, etc. Uten nevnte kanaler kan man miste muligheten til å motta fantastiske ideer og viktig kritikk. Dette er noe en bedrift trenger for å lykkes.

7. Oppfordre ansatte til å være aktive i bedriften

Hovedmålet med å gi informasjon er å inspirere ansatte til å være aktive i bedriften. Intern kommunikasjon må involvere og motivere teamet ditt til å strekke seg lenger. Her er et par ting å vurdere:

  • Inkluder en call-to-action i beskjedene dine
  • Vær åpen om bedriftens mål, verdier og misjon
  • Belønn dine ansatte for sine prestasjoner

8. Oppfordre til fordeler for ansatte

I din strategi for intern kommunikasjon må du fokusere på ressurser som er tilgjengelige for dine ansatte. Dette inkluderer forsikring, medlemskap i et treningsstudio og andre aktiviteter som kan øke motivasjonen. Dette gjelder for eksempel team-building, seminarer utenfor kontoret, workshops for karriereutvikling, etc. Dette vil oppfordre de ansatte til å investere i egen personlig og profesjonell utvikling som er til fordel for alle.

9. Følg markedsførere

Vi må ha samme tilnærming til kommunikasjon med ansatte som markedsførere har med sine kunder. Uavhengig av utviklingen innen intern kommunikasjon mangler det fortsatt et verktøy som tillater målrettet informasjon til ansatte basert på en rekke kriterier. De fleste verktøy følger samme mønster.

Med en strategisk innsikt i en rekke ulike bransjer, jobber vi i Zoaring med å produsere videoer for intern kommunikasjon, samtidig som vi tilbyr våre kunder digitale kommunikasjonsverktøy som bidrar til vellykket onboarding av nyansatte og mer effektiv kommunikasjon. Ta gjerne kontakt via lenken under for å høre om hva vi kan tilby deg og din bedrift.

Zoaring logo white small

I Zoaring hjelper vi deg å formidle ditt budskap slik at du blir forstått. Gjennom vår forenklingsprosess har vi hjulpet over 350 kunder å skape enkle, spennende og effektive historier.

Ta kontakt

contact@zoaring.com

Hospitalsgata 6
4006 Stavanger
Norge

Følg oss