

Forberedelser til ONS 2018: 7 tips for visuell kommunikasjon
Bedrifter som er utstillere på ONS 2018 har alle sin egen strategi når det kommer til å forberede seg til en av de største energikonferansene i verden, som tar sted i Stavanger 26-30 august.
Likevel er det mye vi kan lære av hverandre, og det er viktig å dra nytte av hverandres erfaringer, både gode og dårlige. Her er en oversikt over vellykkede kommunikasjonsmetoder som kan hjelpe deg med å forbedre din formidlingsstrategi.
1. Tydelighet trumfer overtalelse
Det er veldig viktig å appellere til de visuelle sansene til de som besøker standen din. Her er et typisk scenario: en gjest går over til din stand, kikker nøye gjennom ditt markedsføringsmateriale og spør: “Så, hva er det egentlig du gjør?” Eller enda verre, den potensielle kunden går rett forbi standen din.
Sørg for at dine potensielle kunder slipper å gjette seg til hva selskapet ditt gjør eller representerer. Enhver forbipasserende burde lett kunne gjenkjenne:
- Hvem du er
- Hva du gjør
- Hvilke fordeler får man ved å bruke din tjeneste eller ditt produkt
Fokuser på tydelighet.
2. Tenk innovativt — og få et forsprang på konkurrentene
Bannere, brosjyrer, og produktprøver er noen av de mest tradisjonelle metodene bedrifter bruker for å presentere hva de gjør . Prøv noe nytt. En kort forklaringsvideo som spilles i loop kan enkelt fange oppmerksomheten til potensielle kunder når du kun har 6 sekunder på å presentere ditt produkt eller din tjeneste for målgruppen din.
Husk å holde deg unna populær slang, lange hashtags, vage visjonserklæringer, generiske bilder fra nett og andre klisjeer.
3. Riktig mengde informasjon
For mye eller for lite informasjon kan etterlate dine besøkende med et uinspirert inntrykk eller i andre tilfeller kan vedkommende føle seg overveldet. Åpningen for å tiltrekke deg oppmerksomhet er liten. Det er derfor viktig med riktig mengde informasjon i hvert steg av interaksjonen med en potensiell kunde. Dette er nøkkelen til å skape interesse og en mulig start på et produktivt samarbeid. Husk, hvert sekund teller….
4. Kategoriser dine besøkende
Kvalifisering betyr å samle mest mulig relevant innsikt for å ta en god avgjørelse. Hver eneste besøkende er en potensiell kunde, så i utgangspunktet burde alle behandles likt. Husk å stille utdypende spørsmål for å best mulig kunne løse kundens problem. Uten nok informasjon er det vanskelig å vite hva du skal prioritere i din salgspitch og du er ikke i stand til å vurdere hvorvidt det er verdt å bruke mye tid for å skape et salg.
5. Styrk kundeopplevelsen til dine besøkende
Bedrifter og privatpersoner deltar på messer for å bli bedre kjent med ditt varemerke og finne gode grunner til å inngå et samarbeid med deg over alle dine konkurrenter. Messer er en fantastisk måte for deg å presentere ditt produkt, samtidig som du kan gi potensielle kunder en unik opplevelse.
6. Vær organisert
Sørg for at det er pent og ryddig på din stand ved å prioritere de materialene som er viktigst. Det gir et slurvete inntrykk for kunder hvis de møter en halvspist brødskive ved siden av brosjyrene dine, eller en tom kaffekopp på display. Vær profesjonell og balansert, men pass på at det ikke ser for tomt ut heller. Balanse er nøkkelordet her.
7. Hold det gående
Hold deg og dine ansatte i gang til enhver tid. Det gir et dårlig inntrykk hvis et team står rundt på standen med hendene i lommen. Hvis det er rolig kan det være lurt å ta seg en runde rundt i lokalet, besøke andre stands og se hva andre har lykkes med ved sin utstilling. Dette er også en gyllen mulighet til å dele ut brosjyrer og lede potensielle kunder i din retning.


Hvis du tenker på måter du kan tiltrekke deg oppmerksomhet under ONS 2018 så kan det være lurt å vurdere en kort, effektiv forklaringsvideo som skal gi din stand den interessen du ønsker.
Vi vil gjerne høre fra deg!
Vår filosofi er at uansett hvor komplisert noe er – så kan det forenkles. Vi tar veldig gjerne en kjapp prat med deg, enten du har et konkret kommunikasjonsbehov, eller en litt løsere idé som du trenger hjelp med å gi mer konkret form.