5 grunner til å bruke scribe-video i digital markedsføring

Forskere har konkludert med at vi, i gjennomsnitt, er oppmerksomme på en sak i 8 sekunder når vi surfer på nett. Dette er kortere enn gullfiskens hukommelse. Hovedmålet ditt som digital markedsfører er å øke bevisstheten rundt din egen merkevare og effektivt formidle din bedrifts verdi i løpet av 8 sekunder.

Goldfish; Photo by Bao Han on Unsplash

Dette er hovedgrunnen til at forklaringsvideoer og animasjonsfilmer har fått en så sterk posisjon i markedet. Mange bedrifter bruker Scribe-videoer til å introdusere bedriften, kommunisere sitt tilbud, og vise potensielle kunder hvordan produktet eller tjenesten oppfyller deres behov. Korte og engasjerende animasjonsfilmer er perfekte for å kommunisere komplekse konsepter og prosesser.

Her er 5 grunner til hvorfor din bedrift trenger animasjonsvideo som del av sin digitale markedsføringsstrategi:

1. Kommunisér ditt tilbud effektivt

En forklaringsvideo som markedsføringsverktøy gir deg muligheten til å demonstrere det din bedrift gjør best. Korte og konkrete setninger og engasjerende animasjoner gjør Scribe-videoer til en effektiv metode for å kommunisere hvorfor din tjeneste møter målgruppens behov. Med animasjonsvideoer faller det naturlig å bruke metaforer, symbolikk og humor – som vekker oppmerksomhet og en god følelse hos mottakeren. Forskning viser at 9 av 10 kunder bruker produktvideoer til å vurdere hvorvidt de skal handle et produkt eller ikke.

2. Presenter din bedrifts struktur og arbeidskultur

Forklaringsvideoer er et enestående verktøy for å skildre bedriftens misjon, visjon og verdier. En Scribe-video gjør det lettere for mottakeren å oppfatte bedriftens personlighet og hva bedriften din står for. Animasjonsvideoer gir innsikt inn i bedriftens arbeidsmiljø, ledelse, og samholdet blant kolleger.

3. Forbedret rangering i søkemotorer og økt konvertering

I henhold til de siste forbedringene av Googles algoritmer, er tiden en kunde bruker på nettsiden en av de viktigste faktorene for å påvirke din SEO-rangeringen. Forklaringsvideoer skaper ikke bare engasjerende innhold, men er også en fantastisk måte å forbedre søkemotoroptimalisering. Ved å legge til animasjonsvideoer på din nettside, vil du øke klikkfrekvensen. I tillegg kan forklaringsvideoer øke konverteringsfrekvensen. Ifølge HubSpot har 39% av beslutningstakere som har sett en forklaringsvideo, kontaktet leverandøren i ettertid. Alt i alt er dette en vinn-vinn-situasjon.

4. Økt synlighet av ditt markedsføringsmateriale

Scribe-videoer kan nå en mye større målgruppe enn tradisjonell digital markedsføring. Ifølge Forbes velger 59% av beslutningstakere å se en video, framfor å lese en artikkel eller et blogginnlegg. Selv om det ikke finnes en konkret oppskrift på hvordan man skaper en viral video, vil synligheten av din forklaringsvideo økes med riktig strategi.

"Camera" Photo by Thomas William on Unsplash

5. Konkurransefortrinn

Cisco rapporterer at video vil ta over mer enn 80% av all nettaktivitet innen 2021. For bedrifter som ikke inkluderer video i sin digitale markedsføring betyr det at de mister konkurransefortrinnet og svekker sin posisjon i markedet. Dersom du har tenkt å opprettholde og styrke din tilstedeværelse som markedsleder, må du sørge for å kunne kommunisere tilbudet på en gripende og effektiv måte. En forklaringsvideo på hjemmesiden, som enkelt kan deles på sosiale medier, er en smart tilførsel til din digitale markedsføringsstrategi.

Subtraksjonsutfordringen

Tydelighet er nøkkelen til å styrke en merkevare, bygge en sterk bedriftsstruktur, og til å kommunisere med nye eller eksisterende kunder. Hos Zoaring består 2/3 av Scribe-video-produksjonen av nettopp å forenkleinformasjon. Dette er vi eksperter på.

Vi har satt sammen en enkel PDF-guide som forklarer hvordan Zoaring forenkler informasjonen kunden gir oss under det første kreative møtet. Vi kaller denne prosessen “subtraksjonsutfordringen”. Last ned vår PDF-guide for å se hvilke steg vår tekstforfatter tar for å definere essensen av ditt budskap.

 

Download PDF Guide