fbpx
The funnel

5 grunner til å bruke tegnevideo i digital markedsføring

Vi kan hjelpe deg med å formidle viktige og komplekse budskap gjennom animasjonsfilm på en klar, engasjerende og pedagogisk måte. Vi tar veldig gjerne en kjapp og uforpliktende prat med deg, enten du har et konkret kommunikasjonsbehov, eller en litt løsere idé som du trenger hjelp med å gi mer konkret form.

Forskere har konkludert med at vi, i gjennomsnitt, er oppmerksomme på en sak i 8 sekunder når vi surfer på nett. Dette er kortere enn gullfiskens hukommelse. Hovedmålet ditt som digital markedsfører er å øke bevisstheten rundt din egen merkevare og effektivt formidle din bedrifts verdi i løpet av 8 sekunder.

Fisk karakter fra Skretting-filmen

Dette er hovedgrunnen til at forklaringsvideoer og animasjonsfilmer har fått en så sterk posisjon i markedet. Mange bedrifter bruker tegnevideoer til å introdusere bedriften, kommunisere sitt tilbud, og vise potensielle kunder hvordan produktet eller tjenesten oppfyller deres behov. Korte og engasjerende animasjonsfilmer er perfekte for å kommunisere komplekse konsepter og prosesser.

Her er 5 grunner til hvorfor din bedrift trenger animasjonsvideo som del av sin digitale markedsføringsstrategi:

1. Kommunisér ditt tilbud effektivt

En forklaringsvideo som markedsføringsverktøy gir deg muligheten til å demonstrere det din bedrift gjør best. Korte og konkrete setninger og engasjerende animasjoner gjør tegnevideoer til en effektiv metode for å kommunisere hvorfor din tjeneste møter målgruppens behov. Med animasjonsvideoer faller det naturlig å bruke metaforer, symbolikk og humor – som vekker oppmerksomhet og en god følelse hos mottakeren. Forskning viser at 9 av 10 kunder bruker produktvideoer til å vurdere hvorvidt de skal handle et produkt eller ikke.

2. Presenter din bedrifts struktur og arbeidskultur

Forklaringsvideoer er et enestående verktøy for å skildre bedriftens misjon, visjon og verdier. En tegnevideo gjør det lettere for mottakeren å oppfatte bedriftens personlighet og hva bedriften din står for. Animasjonsvideoer gir innsikt inn i bedriftens arbeidsmiljø, ledelse, og samholdet blant kolleger.

3. Forbedret rangering i søkemotorer og økt konvertering

I henhold til de siste forbedringene av Googles algoritmer, er tiden en kunde bruker på nettsiden en av de viktigste faktorene for å påvirke din SEO-rangeringen. Forklaringsvideoer skaper ikke bare engasjerende innhold, men er også en fantastisk måte å forbedre søkemotoroptimalisering. Ved å legge til animasjonsvideoer på din nettside, vil du øke klikkfrekvensen. I tillegg kan forklaringsvideoer øke konverteringsfrekvensen. Ifølge HubSpot har 39% av beslutningstakere som har sett en forklaringsvideo, kontaktet leverandøren i ettertid. Alt i alt er dette en vinn-vinn-situasjon.

4. Økt synlighet av ditt markedsføringsmateriale

Tegnevideoer kan nå en mye større målgruppe enn tradisjonell digital markedsføring. Ifølge Forbes velger 59% av beslutningstakere å se en video, framfor å lese en artikkel eller et blogginnlegg. Selv om det ikke finnes en konkret oppskrift på hvordan man skaper en viral video, vil synligheten av din forklaringsvideo økes med riktig strategi.

Digital markedsføring

5. Konkurransefortrinn

Cisco rapporterer at video vil ta over mer enn 80% av all nettaktivitet innen 2021. For bedrifter som ikke inkluderer video i sin digitale markedsføring betyr det at de mister konkurransefortrinnet og svekker sin posisjon i markedet. Dersom du har tenkt å opprettholde og styrke din tilstedeværelse som markedsleder, må du sørge for å kunne kommunisere tilbudet på en gripende og effektiv måte. En forklaringsvideo på hjemmesiden, som enkelt kan deles på sosiale medier, er en smart tilførsel til din digitale markedsføringsstrategi.


Vi vil gjerne høre fra deg!

Vår filosofi er at uansett hvor komplisert noe er – så kan det forenkles. Vi tar veldig gjerne en kjapp prat med deg, enten du har et konkret kommunikasjonsbehov, eller en litt løsere idé som du trenger hjelp med å gi mer konkret form.

Zoaring logo white small

I Zoaring hjelper vi deg å formidle ditt budskap slik at du blir forstått. Gjennom vår forenklingsprosess har vi hjulpet over 350 kunder å skape enkle, spennende og effektive historier.

Ta kontakt

contact@zoaring.com

Hospitalsgata 6
4006 Stavanger
Norge

Følg oss